Oppsett av SPF-record

Sender Policy Framework (SPF) er en enkel måte å forhindre e-postspoofing ved å tilby mottakers e-postsystem muligheten til å verifisere at e-posten faktisk kommer fra riktig avsender. 

Om du ønsker å legge inn en SPF-oppføring skal det i nåværende variant av kontrollpanelet legges inn som en TXT-oppføring

Eksempel på oppføring:

dittdomene.no.  IN TXT   v=spf1 a:submit01.uniweb.no ?all 

Med denne oppføringen vil du BARE godkjenne utsendelse av e-post ifra Uniwebs utgående e-postserver.

Om du for eksempel sender både fra Uniwebs og Telenors server, vil oppføringen se slik ut:

dittdomene.no.  IN TXT  v=spf1 a:submit01.uniweb.no a:smtp.online.no ?all

NB: Det er viktig at du undersøker med alle som bruker e-post knyttet til domenet, slik at du får lagt inn alle de utgående e-postserverne som blir benyttet av brukerne. Om det ikke blir gjort kan du ende opp med at e-post de sender vil havne i spamfilteret hos mottaker.

Det er også mulig å stille på hvor streng du ønsker at SPF-oppføringen skal være. Dette legges til i slutten av oppføringen, på disse måtene: 

?all = E-poster med feil e-postserver kan fortsatt gå igjennom.

~all = E-poster med feil e-postserver blir mest sannsynlig stoppet av mottakersystemet og blir merket som spam.

-all = E-poster med feil e-postserver vil bli avvist av mottakersystemet.

Det finnes også eksterne SPF-generatorer som hjelper til med utforming av SPF-records. Her er en av disse: http://www.spfwizard.net/

Viktig: SPF-oppføringer vil ikke stoppe spam. Oppføringen vil hindre at andre sender ut falske e-poster med deres adresse, som også kan påføre at man får svar i retur når e-poster ikke kan bli levert eller lignende.

Levert av Zendesk