Hvordan installere WordPress

1.Gå til WordPress.orgfor å laste ned WordPress-filene. Klikk "Last ned WordPress".

1


2.
Når filen har lastet ned, klikk på den for å åpne den.

2
3.Inne i zip-filen finner du en mappe som heter "wordpress". Høyreklikk og velg "Kopier" for å pakke ut mappen.

3
4.Gå inn i en tom mappe på din PC. Eksempelvis kan du opprette en mappe som heter "wordpress" på din harddisk. Høyreklikk i mappen og velg "Lim inn".

4
5.Alle filer og mapper tilhørende WordPress blir nå pakket ut fra zip-filen.

5
6.Her ser du at "wordpress"-mappen er kopiert inn i din mappe. Dobbeltklikk på mappen.

6
7.Her ser du de filene og mappene som tilhører WordPress. Det er disse som må lastes opp til ditt webhotell med et FTP-program.

7

Sjekk hvordan du kobler til wehhotellet ditt med FTP-programmet FileZilla


8.
Koble til webhotellet ditt og gå inn i/dobbeltklikk på rotmappen for webområdet (www) i vinduet til høyre. Alle WordPress-filer må inn her. Finn frem til din lokale wordpress-mappe i vinduet til venstre. Markér alle filer og mapper, som vist på bildet. Dra filene over til vinduet til høyre. FTP-programmet ditt vil begynne å laste opp filene.

8
9.Når filene er ferdig lastet opp, vil du se at de ligger i www-katalogen på ditt webhotell.

9
10.Åpne din nettleser og gå til http://dittdomene.no. Bytt ut dittdomene.no med det domenet du har tilknyttet webhotellet ditt. Da vil du få opp nedenforstående bilde, som er installasjonsbildet for WordPress. Klikk "La oss fortsette".

10
11.Du vil få opp dette vinduet, der du må angi databasenavn, brukernavn, passord og databasetjener. Dette er informasjon du har fått i en e-post fra oss. Det kan også lønne seg å sette et annet "Tabellprefiks" enn wp_ (for eksempel wopr_). Klikk "Send" når du har fylt ut alle feltene.

(Har du ennå ikke bestilt en MySQL-database hos oss? Dette kan du gjøre i dittkontrollpanel).

11
12.Hvis du har angitt korrekt informasjon vil du få nedenforstående beskjed, og du kan velge "Kjør installering".

12
13.Her får du et nytt steg hvor du må angi en nettstedstittel, lage et brukernavn og passord for kontrollpanelet i WordPress og skrive inn din e-postadresse. Vi anbefaler å benytte et annet brukernavn enn "admin" og "administrator". Passordet skal være sterkt og bør bestå av store og små bokstaver samt tall og spesialtegn. Klikk "Installer WordPress" når du har fylt ut skjemaet.

13
14.Nå får du beskjed om at WordPress er installert på ditt domene/webhotell. Du kan nå klikke på "Logg inn" for å komme til kontrollpanelet.

14
15.Skriv inn brukernavnet og passordet du nettopp opprettet. Velg "Logg inn".

15
16. Nå kommer du inn i kontrollpanelet, som ser slik ut.

16
17.Velg "Utseende" for å bytte mellom forskjellige temaer i WordPress. Disse du ser nedenfor er forhåndsinstallert.

17
18.Ønsker du å legge til utvidelser, velger du "Utvidelser" på menyen. Her kan du velge "Installer nå" på det du ønsker, og du kan søke etter andre typer utvidelser.

18

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse