Hvordan deaktivere kundekonto
I denne guiden viser vi hvordan du deaktiverer en kundekonto i kontrollpanelet.
Merk: Kunder med aktive tjenester kan ikke deaktiveres. Alle tjenester må være avsluttet først.
Les vår guide om hvordan du avslutter tjenester hos kunder .
- Steg 1: Gå til kundens profil
- Steg 2: Deaktiver kundekontoen
- Steg 3: (Valgfritt) Slett principal-bruker
- Steg 4: Hva skjer når kontoen er deaktivert?
- Steg 5: Finne igjen deaktivert kunde
Steg 1: Gå til kundens profil
- Åpne kundens kontrollpanel.
- Gå til Min konto → Min profil.
- Åpne fanen Forhandler.
Steg 2: Deaktiver kundekontoen
- Finn innstillingene for kontostatus.
- Sett:
- Aktiv til Av
- Stengt til På
Kontoen er nå deaktivert.
Steg 3: (Valgfritt) Slett principal-bruker
Hvis kunden har en egen bruker til kontrollpanelet, kan denne slettes:
- Gå til fanen Brukeradgang.
- Klikk på brukeren.
- Velg Slett.
Merk: Hvis du sletter brukeradgangen, vil brukeren ikke lenger vises i søk etter ikke-aktive kunder.
Steg 4: Hva skjer når kontoen er deaktivert?
Kontoen kan ikke brukes til å bestille nye tjenester.
Kontoen kan reaktiveres senere ved å:
- sette Aktiv: På
- sette Stengt: Av
Steg 5: Finne igjen deaktivert kunde
Når en kunde er deaktivert, vises den ikke i oversikten hvis du kun søker etter aktive kunder.
For å finne kunden igjen:
- Gå til ditt kontrollpanel.
- Trykk på Velg annen kundekonto.
- Fjern valget for Søk kun på aktive kunder.